Loading...

ZNÁME ČESKÉ LÍDRY ROKU 2018

14.06.2018

Více než 42 miliard korun – takového obratu dosáhli v roce 2017 finalisté letošního ročníku OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ, ze kterých porota na základě ekonomických výsledků vybírala vítěze v jednotlivých krajích České republiky. Celkem 85 finalistů vzešlo z 1327 firem, které letos vyhověly kritériím soutěže. O jejich výběr se postaral odborný garant soutěže, společnost CRIF - Czech Credit Bureau.

Firmy, které se dostaly do finále této prestižní soutěže, zaměstnávaly vloni přes 14,5 tisíce lidí. Zajímavým zjištěním je, že více jak 68 % firem z řad finalistů patří mezi rodinné, nebo alespoň částečně rodinné firmy. Je velmi pozitivní vidět, že rodinné firmy i u nás v České republice mohou dosáhnout výjimečných výsledků a najdeme je i mezi společnostmi s obratem převyšujícím 200 milionů korun a s více než 50 zaměstnanci. Právě pro ně je totiž projekt OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ určen.

„Stejně jako v našich dalších projektech, je i cílem OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ vytvořit platformu, na které se budou moci vzájemně setkávat, vyměňovat si zkušenosti a inspirovat. Naší snahou je vždy reagovat na aktuální otázky, které firmy řeší. Jak jsme z exkluzivního průzkumu mezi českými lídry zjistili, největším problémem, se kterým se v dnešní době potýkají, je nedostatek zaměstnanců a jejich těžké hledání. To trápí 73 % dotazovaných lídrů. Věřím, že i úspěch v soutěži OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ pro ně může být vizitkou kvalitní a stabilní firmy, která jim v získávání kvalifikovaných pracovníků pomůže,“ říká Helena Kohoutová, zakladatelka projektu OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ a majitelka Agentury Helas.

Jak z průzkumu dále vyplynulo, důležitou roli u českých lídrů hrají moderní technologie a jejich využívání ve firmě. Díky nim tak téměř 85 % letošních finalistů umožňuje alespoň některým svým zaměstnancům pracovat nejen z kanceláře. Přes 57 % z nich k tomu využívá cloudová řešení. Stejné procento se pak snaží prostřednictvím moderních technologií zvýšit efektivitu práce.

Záleží nám na odborném výběru finalistů, a proto jsme u nominovaných transparentních společností s českými majiteli nejdříve provedli hodnocení úrovně jejich hospodaření formou výpočtu Indexu Cribis, který vychází z údajů v účetních závěrkách doplněných o důležité nefinanční ukazatele. Následně proběhlo hodnocení poroty využívající navíc další informace o finalistech jako je jejich podnikatelský příběh či různé druhy společensky záslužných aktivit,“ upřesnil Pavel Finger, místopředseda představenstva odborného garanta soutěže společnosti CRIF – Czech Credit Bureau.

VÍCE INFORMACÍ NALEZNETE ZDE. 

Další články

Partneři

Logo - A-giga
Logo - Alukov
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - Enbra
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - handy corp.
Logo - IXPERTA
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - JVS Service
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Microsoft
Logo - nsg morison
Logo - REHABILITAČNÍ CENTRUM ČELADNÁ
Logo - RESPECT Group – pojišťovací makléř pro firmy a podnikatele
Logo - Swiss Life Select
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - STAVEBNÍ FIRMA PLUS
Logo - Hydraulics
Logo - J 4
Logo - Carollinum
Logo - Inca Collagen

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - Foodway Catering
Logo - IDC - FOOD
Logo - Japonská rýže
Logo - MY JAPAN
Logo - Smart Walls

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - Brands&Stories
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Franchising.cz
Logo - Franchising.cz
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - Trade
Výsledky 2020