Loading...

Všude kolem je spousta příležitostí…

24.01.2019

…říká Bc. Petr Paksi, MBA, obchodní ředitel společnosti J.A.P., českého výrobce designových dveřních systémů a dalších stavebních a interiérových prvků, která získala v letošním roce Ocenění Českých Lídrů 2018 v rámci Olomouckého kraje.

Čím se společnost J.A.P. zabývá?

Portfolio produktů J.A.P. je opravdu široké. Máme hned několik výrobních divizí. Tou nejstarší je kovovýroba – tedy výroba stahovacích schodů a schodišť. Další stěžejní divizí je poloautomatická výroba stavebních pouzder. Po ní hned následuje hliníková výroba zahrnující produkci skrytých zárubní či designových dveřních křídel nové generace s moderní hliníkovou konstrukcí. Dále máme nerezovou dílnu, ve které vzniká nerezové zábradlí řešené na míru zakázce, a velkou divizí J.A.P. je také výroba celoskleněných prvků pro interiér včetně našeho originálního produktu Grafoskla. I když se nabídka J.A.P. může na první pohled zdát poměrně nesourodá, v konečném důsledku spolu veškeré naše produkty korespondují a v interiéru se vzájemně doplňují. Naše sklo lze použít nejen v celoskleněných příčkách, ale také na zábradelní výplni, na ploše dveří MASTER DOOR nebo dokonce jako kuchyňské či koupelnové obklady stěn.

Vaše společnost na trhu funguje od roku 1991. Jak se za tu dobu proměnil obor, ve kterém působíte?

Interiérový design se samozřejmě vyvíjí, ale než že se proměnil obor, bych spíše řekl, že jsme se zásadně vyvinuli my. Od firmy, která začínala v zemědělském družstvu výrobou kovových stahovacích schodů a postupně přibírala další výrobky, uvedla jako první na český trh stavební pouzdra pro zasouvací dveře a tento způsob otevírání dveří v podstatě přivedla po revoluci do českých domácností, jsme se vypracovali na pozici lídra na poli řešení pro designové dveřní systémy. Myslím si, že se máme za čím ohlédnout a máme z toho velkou radost.

Jak se Vám v současné době na tuzemském trhu daří?

Tuzemský trh je pro nás v tuto chvíli stěžejní, byť se samozřejmě zaměřujeme i na trh zahraniční. V České republice jsme se stali jedničkou pro sortiment skrytých zárubní, designových dveřních systémů, i obkladových stěn, a stále jdeme po malých krůčcích dopředu. V našem snažení jsme nepolevili ani v době ekonomické krize, a to se nám vyplatilo.  Ohromně jsme v té době posílili.

Jak velkou roli hrají ve vaší firmě inovace?

Klíčovou! Našim zákazníkům se snažíme dávat možnost zařídit si moderní a zároveň komfortní bydlení, ve kterém budou spokojeni. S tím samozřejmě vývoj nových produktů souvisí. Snažíme se neusnout na vavřínech, vyvíjet nové produkty a ty stávající doladit k dokonalosti. Všude kolem nás je spousta příležitostí a tolik ještě neobjevených cest. Základem je vnímat potřeby trhu a jednotlivých zákazníků, a na základě toho následně vhodně reagovat úpravou nebo rozšířením sortimentu. Důležité je ale dodat, že před zavedením každého nového produktu pečlivě zabezpečíme naše již zaběhlé výrobní sekce.

Stali jste se vítězi soutěže Ocenění Českých Lídrů v Olomouckém kraji. Co pro Vás tento úspěch znamená?

Tato výhra v rámci celého kraje mi udělala opravdu velkou radost a vážím si jí. Je totiž oceněním dlouholeté kvalitní práce celého kolektivu J.A.P. a pro nás je znamením toho, že má smysl v této práci pokračovat i nadále. Rád všechna ocenění přirovnávám k jednotlivým horským úsekům dlouhého cyklistického závodu. Není to o vítězství celého závodu, ale v podstatě o tom, že jsme byli v mezičase první a je potřeba šlápnout znovu do pedálů, abychom pokračovali dál stejným tempem a mohli i nadále stoupat.

Další články

Partneři

Logo - A-giga
Logo - Alukov
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - Enbra
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - handy corp.
Logo - IXPERTA
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - JVS Service
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Microsoft
Logo - nsg morison
Logo - REHABILITAČNÍ CENTRUM ČELADNÁ
Logo - Swiss Life Select
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - STAVEBNÍ FIRMA PLUS
Logo - Hydraulics
Logo - J 4
Logo - Carollinum
Logo - Inca Collagen

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - Foodway Catering
Logo - IDC - FOOD
Logo - Japonská rýže
Logo - MY JAPAN
Logo - Smart Walls

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - Brands&Stories
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Franchising.cz
Logo - Franchising.cz
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - Trade
Výsledky 2020