Harmonelo Colostrum je čistě přírodní tekutina s vitamínem D a K. K udržení správné funkce imunity a kostí je potřeba pochopit a poznat faktory, které vyvolávají nástup procesu stárnutí. Klíč úspěchu hledejme ve vitamínech K a D. Přednostmi Colostra, jako hotové, ucelené potraviny, je obsah nezbytných vitaminů, nenasycených mastných kyselin, minerálů, aminokyselin, mléčných cukrů, růstových a imunitních látek.
Hlavní výhody:
- Rychlé vstřebávání-vysoká biologická dostupnost aktivních látek
- Bez lepku
- Slazeno rozpustnou vlákninou
- Přírodní tekutina
Složení aktivních látek v jedné dávce:
kravské kolostrum 400 mg, fermentované a inaktivované kvasnice obohacené selenem 175 mg, fermentovaná kurkuma (Curcuma longa) 30 mg, vitamín K1 (fylochinon, K2 MK-7 menachinon) 50 µg, vitamín D3 (cholekalciferol) 5,00 µg, vanilkové aroma, konzervanty (sorban draselný a benzoan sodný)
Čemu přispívá:
- Normální funkce střevní mikrobioty
- Vitamín D přispívá k normální funkci imunitního systému
- Vitamín D a K přispívají k udržení normálního stavu kostí a svalů
- Antiageing
Colostrum (mlezivo)
Mnohými je považováno za tekuté zlato z dílny matky přírody, které je doslova nabito náloží přírodních látek. Je charakteristické svoji lehce zlatavou až oranžovou barvou. Tato tekutina je produkována mléčnými žlázami rodičky Tura domácího ihned po porodu a jeho produkce je časově omezena, považuje se tedy za poměrně vzácný. Colostrum je výjimečné svým nenahraditelným složením, je naplněné řadou aktivních látek, proto je oprávněně označováno jako nejideálnější přírodní elixír mladého i dospělého organismu.
Vitamín K a D
K udržení správné funkce imunity a kostí je potřeba pochopit a poznat faktory, které vyvolávají nástup procesu stárnutí, způsobují výrazný úpadek imunity, chceme-li úspěšně předejít rozvoji procesu stárnutí (senescence). Klíč úspěchu hledejme ve vitamínech K a D.
Vitamin D přispívá k normální funkci imunitního systému. Dále vitamíny D a K přispívají k udržení normálního stavu kostí. Vitamín D navíc přispívá k udržení normální činnosti svalů.
Mikrobiálně aktivovaná kurkuma
Hlíznatý žlutooranžový oddenek kurkumy, latinsky Curcuma longa se používala v tradiční ajurvédské a čínské medicíně. Toto „zlaté koření“ je díky patentované a inovativní technologii biotransformační fermentace ještě účinnější! Díky řízené fermentaci získáváme mikrobiálně aktivovanou kurkumu, která obsahuje široké spektrum tělu prospěšných látek. Kurkuma obsahuje mnoho účinných látek, z nichž jsou nejdůležitější kurkuminoidy, jako je kurkumin, demethoxycurcumin, bisdemethoxycurcumin, cykcurcurcumin, calebin A, esenciální olej, seskviterpeny, alkaloidy, třísloviny, saponiny, steroly, flavonoidy.
Inaktivované kvasnice a selen
Jedná se o kvasnice produkované řízenou fermentací s médiem, které kvasniční masu obohatí o biologickou formu selenu. Navíc jsou kvasniční buňky vysokým zdrojem vitamínu D2 a kvasničného betaglukanu. Díky této kombinaci jsou kvasnice přírodním a vyváženým substrátem vhodným pro péči o imunitu a šetrně tak doplňují účinek kolostra
Rozpustná vláknina
Nová generace probiotik, na bázi enzymaticky ztekucených čekankových fruktooligosacharidů přispívá k přirozené obnově střevní mikrobioty. Působí ve všech částech střeva. Tuto vlákninu neumí naše tělo využít, a proto pro nás není zdrojem energie. Je však důležitou živinou pro naše prospěšné střevní bakterie. Podporuje také množení bakterií bifidogenního typu ve střevech a v tlustém střevě zvyšuje produkci butyrátu přátelskými střevními bakteriemi.