Loading...

Podnikám hlavně srdcem

18.12.2020
 
 

#restartpodnikani Galerie pohádkových světů z marcipánu a čokolády

„Podnikám hlavně srdcem. Moje touha a zvídavost stále něco tvořit a zkoušet mě dovedla k mému podnikání,“ říká optimistická a odvážná majitelka Petra Kovandová. Jak zvládá její Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře otřesy způsobené korona krizí?

Co podnítilo vznik vašeho Muzea čokolády a marcipánu v Táboře a kdy to bylo?
Muzeum jsme otevřeli před sedmi lety, ale předtím jsme jej pět let chystali. A co tomu předcházelo? Vlastně jen moje čistá zvědavost. V naší firmě Babeta – zaměřené na „vymazlené“ pečení – pracujeme s marcipánem a s čokoládou jako se surovinou pro domácí použití a když jsem viděla, co všechno z těchto surovin lze vyrobit, vytvarovat, tak jsem se o to chtěla podělit. Ukázat to světu a otevřít si takovou malou galerii pohádkových světů vyrobených z marcipánu a čokolády. Naše muzeum v Táboře má tisíc čtverečních metrů, takže máme prostor mapovat historii, novodobá témata i tvorbu jako takovou. Jsme plní exponátů a v hlavě máme inspiraci na naplnění dalšího!

Je korona krize za tu dobu tou nejnáročnější zkouškou?
Co se týče podnikání, tak je to asi pro mě osobně ta nejnáročnějších doba, protože je v mnohých věcech úplně nová. Nikdy by mě nenapadlo, že mi někdo může nařídit, zda smím mít otevřeno či ne. Jsem ale věčný optimista a pevně doufám, že to letošní zimou skončí.

Museli jste kvůli krizi měnit strategii fungování či jste museli zcela ukončit provoz, propustit všechny zaměstnance a nyní vyčkáváte?
Ze stálých kmenových zaměstnanců jsme nepropustili vůbec nikoho. Ale pro udržení jejich pracovních míst v době, kdy máme provozy úplně zavřené, používáme dotační státní peníze. Strategii jsme nějak v zásadě měnit ani nemohli, i když je pravdou, že jsme rozšířili své aktivity o e-shop a více ho podpořili na sociálních sítích. Tvorba e-shopu byla mou prací i zábavou ve dnech, kdy jsou provozy omezené a uzavřené. Jinak jsme se o naše uzavřené provozy snažili posunout po technické stránce – malovali jsme, upravovali expozice, uklízeli.

…  Celý rozhovor si můžete přečíst ZDE

 

Výborné čokolády, bonboniéry či originální kytice z čokoládových pralinek Bon Bon

 

Další články

Partneři

Logo - Microsoft
Logo - DAQUAS
Logo - bh securities
Logo - nsg morison
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - Kopecký - Autosalony
Logo - mediarex
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Fresh Catering
Logo - KLIMSZ
Logo - PRESENTIGO
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - Palatinum s.r.o.
Logo - Advanced Medical Solutions
Logo - FORTINET
Logo - TART
Logo - Veracomp
Logo - HARMONELO

Mediální partneři

Logo - Česká Informační Agentura - ČIANEWS
Logo - Franchising.cz
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - Reg TV
Logo - Trade
Logo - Age
Logo - Inpublic Group
Logo - Business leaders
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Brands&Stories
Logo - S-presspublishing
Logo - S-presspublishing
Logo - ACE (Aerospace Central Europe)
Logo - A11
Výsledky 2020