Loading...

OSLAVTE LÉTO V ZÁŽITKOVÉM VLAKU

08.07.2021

Pokud toužíte po výjimečných zážitcích a hledáte zajímavé místo pro svou firemní oslavu, svatbu, nebo narozeninovou párty, může být právě zážitkový vlak tou nejlepší volbou. Vítr ve vlasech a ubíhající krajina dají vaší akci punc dobrodružství. O tom, jak takovou akci zorganizovat jsme si povídali s Romanou Šauerovou, jednatelkou společnosti.

 

Věnuje, se v tuzemských podmínkách velmi zajímavému oboru, povězte mi něco více k historii společnosti …
Společnost Kladenská dopravní a strojní, jsme založili s manželem v roce 2007 a na počátku jsme se věnovali pouze opravám a provozování dieselelektrických lokomotiv. Primárně jsme poskytovali servis pro naše vlastní lokomotivy, následně i pro lokomotivy ostatních dopravců. Ze servisu se staly i opravy většího rozsahu. Myšlenka zážitkového vlaku odstartovala naší svatbou téhož roku, tehdy ještě s pronajatými vagony. V roce 2010 jsme začali provozovat zážitkový vlak, který měl na začátku pouze dva vagony. Dnes se jedná o soupravu pěti osobních vagonů. Provozování zážitkového vlaku je stále ještě netradiční způsob pořádání eventů na kolejích. Máme za sebou nespočet vlakokilometrů a dnes již stovky spokojených hostů.

Můžete být maličko konkrétnější a popsat nám, jak to celé funguje?
V roce 2019 jsme prošli velkou změnou. Společnost jsme rozdělili na technickou část, která dále opravuje a provozuje nákladní vlaky a na zážitkovou, která provozuje zážitkový vlak a zážitkový motorák a stejně tak eventy mimo vlak.

Zážitkový vlak v našem pojetí je ojedinělým projektem v ČR. Dnešní doba, natolik zrychlená, je pro mnohé velmi zatěžující. V našem zážitkovém vlaku se zastavíte – můžeme říci, že na chvíli zastavíme čas. Většina našich klientů se jednotně shodne, že vlakem nejeli 30 let a že je strašná pohoda si stoupnout na bar se sklenkou vína, stáhnout okénko a jen tak se dívat do přírody. Současně je třeba říci, že realizujeme i akce mimo vlak – eventy na míru, konference, teambuildingy, nicméně propojení těchto akcí s vlakem zatím vede.

Dokážete uspořádat nekonvenční firemní párty, svatbu či oslavu narozenin. Jaká nejkurióznější akce se díky vám ve vlaku mohla konat?
Každá vlaková akce je něčím neobvyklá a zcela jedinečná. Nejvíce vzpomínáme na oslavu 50 narozenin, která byla uspořádána čistě na palubě vlaku a trvala 5 dní. Pro oslavence jsme naplánovali okruh v rámci ČR a každý den jsme pro něj připravili program na zajímavém místě např. zastávka na Bezděz s výstupem na něj. Zajistili jsme kompletní cateringové služby a další program byl zcela jasný – dobrá zábava.

Za zmínku stojí i vlaková svatba, která byla technologicky velmi náročná, protože se konala rovnou na třech místech… obřad byl v Uhelném Mlýně v Libčicích nad Vltavou, poté následoval převoz novomanželů zážitkovým vlakem do Nižboru, kde se konala svatební hostina a večerní svatební párty.

Unikátní je také projekt, který realizujeme už čtvrtým rokem, a to je vypravení 18 vagonů do rumunského Eibenthalu, kde se pořádá festival Banát. Musím konstatovat, že ta jízda je největším a nejnáročnějším projektem, který jsme realizovali. Na palubě vlaku vezeme téměř 1200 účastníků. V průběhu cesty je pro ně zajišťován catering, lze si zakoupit kupé upravené na spaní.

Kuriózní mohou být i akce v našem zážitkovém motorovém voze řady 810, jež je součástí našeho vozového parku. Jedna z oslav narozenin byla okořeněna živou kapelou, která včetně muzikanta hrajícího na basu cestovala s oslavencem a na každé možné zastávce hrála nejen přítomným hostům, ale i kolemjdoucím na nádražních zastávkách.

To znamená, že možnosti sahají dále než jen k zážitkovému vlaku?
Vlastníme vlakovou soupravu, která je sestavena z 5 vagonů o celkové kapacitě 248 lidí. Zázemí vlakové soupravy nabízí 2 kuchyně, velkoprostor s barem a prostorem pro DJ. Poslední vagon v současné době prochází rozsáhlou rekonstrukcí a plánujeme z něj udělat pivnici na kolejích. Kromě zážitkového vlaku vlastníme i zážitkový motoráček, která má celkovou kapacitu 50 sedících osob a je vhodný právě pro již zmiňované rodinné narozeninové oslavy, menší svatby, ale i firemní akce. Portfolio našich klientů je velmi členité, a proto zajišťujeme akce i mimo vlak. Pořádáme pro ně konference, společenské večery nebo například teambuildingy.

Přichází letní měsíce a s nimi i uvolnění opatření. Jak jste zvládli dlouhé období všemožných omezení souvisejících s pandemií?
Zvládli, možná i proto společně hovoříme. Ne, rozhodně nechceme danou situaci zlehčovat. Jednalo se o státní nařízení, která nebylo možné obcházet. Minimalizovali jsme náklady na základní možnou úroveň. Věnovali se aktivitám, které v plnohodnotných předešlých letech nebyl čas řešit. Zaměřili pozornost na naši budoucnost a hledali cesty a řešení, jak co nejlépe naskočit zpět do rozjetého vlaku.

S jak velkým předstihem je možné objednat si u vás event a na co všechno je potřeba dopředu myslet?
Nejlépe minimálně měsíc před konáním akce, kdy jsme schopni pohodlně naplánovat akci do všech detailů. Samozřejmě v loňské roce s platnými a neustále se měnícími nařízeními a pravidly to byla zážitková jízda nejen pro naše klienty, kteří akce plánovali, ale především pro nás, co jsme je realizovali. Například zmíněná kuriózní svatba byla do detailu rozplánovaná a připravena za zhruba měsíc. Dovedete si představit budoucí manžele, kteří pánují klasické rituály, střídavě platí covidová omezení a vás nakonec těší, že to za tak krátkou dobu zvládnete? Troufám si říci, že jsme schopni Vám naplánovat akci do detailů. Je to naše práce a současně i motto: „Nechejte starosti nám!“

Pořádáte také akce pro veřejnost. Kolik je jich přibližně do roka a které z nich jsou nejvíce oblíbené?
Ano, pořádáme akce převážně pro kladenskou veřejnost. Několikrát do roka vyjíždíme motorovým vozem za zážitky v bližším okolí. Velice oblíbené jsou návštěvy Lomů Mořina. Zážitkovým vlakem vozíme hosty do například do velmi oblíbených pivovarů nebo na koncerty vybraných kapel. Vypravujeme vlaky i pro nejmenší do zoologických zahrad či v prosinci na Mikuláše s tematickým doprovodem. Akce jsou velmi oblíbené.

Jaké chystáte pro nadcházející sezónu novinky?
Neustále se snažíme objevovat nová a zajímá místa pro pořádání akcí ať už zážitkovým vlakem nebo mimo něj. Naším cílem je vytrvat, být netradiční a držet se tohoto pravidla.

Novinkou pro nadcházející sezonu budou dva nově rekonstruované vagony. Jeden vyjede na již zmiňovaný festival Banát do Rumunska a druhý bude dokončen na konci letošního roku a bude sloužit jako pivnice na kolejích. Naše hosty tak čeká nové prostředí, na které se mohou těšit.

Rádi bychom všem nabídli naše služby nejen ve vlaku, ale i mimo vlak. Máme zkušenosti s pořádáním konferencí, valných hromad, eventů i svateb. Pro více informací, k nahlédnutí do fotogalerie nebo přímo do virtuálního vlaku vás odkáži na naše webové stránky: www.event-zazitkovyvlak.cz

Jaké máte sny a plány do budoucna?
Stále pevně věříme, že epidemiologická situace občany nezbláznila natolik, aby zůstali doma, a opět se vrátí jak do našeho vlaku, tak i na ostatní kulturní akce.

Jsem přesvědčená, že osobní setkání nemůže nahradit žádné médium a je třeba podporovat a rozvíjet osobní vztahy.

V září letošního roku dojde také k dokončení opravy lokomotivy 781.592 tzv. Sergeje. Dříve jich na našem území jezdilo přes 600 a v současné době vlastníme jeden ze 4 posledních kusů, který prochází kompletní opravou. Slavnostní představení proběhne ku příležitosti 130 let výročí Lomy Mořina v polovině září letošního roku.

Velkým snem je, abychom mohli plánovat večírky tak, jak tomu bylo v předminulém roce. Přeci jen veškerá současná omezení nám ještě nedopřála rozvinout svá křídla naplno.

www.event-zazitkovyvlak.cz

Další články

Partneři

Logo - A-giga
Logo - Alukov
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - Enbra
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - handy corp.
Logo - Health+
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - JVS Service
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Microsoft
Logo - nsg morison
Logo - REHABILITAČNÍ CENTRUM ČELADNÁ
Logo - Swiss Life Select
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - STAVEBNÍ FIRMA PLUS
Logo - Hydraulics
Logo - J 4
Logo - Carollinum
Logo - Inca Collagen

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - Foodway Catering
Logo - IDC - FOOD
Logo - Japonská rýže
Logo - MY JAPAN
Logo - Smart Walls

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - Brands&Stories
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Franchising.cz
Logo - Franchising.cz
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - Trade
Výsledky 2020