Loading...

Ocenění Českých Lídrů: Mise okřídlený lev

01.04.2019

Výročí 100 let uplynulých od založení Československa se Roman Kramařík, partner advokátní kanceláře JŠK, rozhodl oslavit prvním českým sólovým obletem zeměkoule. Jeho „Mise okřídlený lev“ neunikla pozornosti celé řadě médií, a to nejen u nás, ale i ve světě. Jsme proto velmi rádi, že přijal naše pozvání na setkání Ocenění Českých Lídrů.

Projekt Ocenění Českých Lídrů již několik let úspěšně propojuje v přátelském a inspirativním prostředí ryze české firmy které spojuje transparentní podnikání a výsledky. „V programovém bloku QUO VADIS ČESKO, odborníci hovoří o globálním vývoji ekonomiky v rámci České republiky a celého světa,“ prozrazuje Helena Kohoutová, zakladatelka Ocenění Českých Lídrů a Podnikatelské platformy Helas.

Podle Miloše Večeři, Senior Acquisition Managera Expobank CZ, lze očekávat, že česká ekonomika míří k recesi. Důvodem je podle něj přílišná navázanost českého exportu na Německo, které se již dnes na počátku recese nachází. Na rozdíl od čínské ekonomiky, která by pro tuzemské vývozce mohla představovat určitou příležitost pro jejich růst.

Hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček vidí potenciál výskytu zajímavých příležitosti v obchodu s cennými papíry. Také proto všechny přítomné seznámil s tím, co se na burzách s nimi aktuálně děje.

Člen představenstva odborného garanta Ocenění Českých Lídrů, společnosti CCB – Czech Credit Bureau, Pavel Finger upozornil, že krize v současné době „na spadnutí“ není. Avšak je možné pozorovat signály, které jsou pro ni typické.

Hlavním hostem setkání byl již zmiňovaný Roman Kramařík. Na svou cestu, která trvala 45 dní a 137 letových hodin, se tento partner advokátní kanceláře JŠK vydal jednomotorovým letadlem Cessna OK – TGM. Přeletěl tři oceány, urazil neuvěřitelných 32 tisíc kilometrů a během svého dobrodružství čtyřikrát překonal český rekord v letu na vzdálenost. Trasa „Mise okřídlený lev“, kterou si Roman Kramářík určil, vedla přes Srbsko, Izrael, Spojené arabské emiráty, Indii, Thajsko, Filipíny, Japonsko, Rusko, Aljašku, USA, Kanadu, Azorské ostrovy, Británii a Německo. Cestou mapoval inspirativní české stopy a setkal se mimo jiné i s Jeho Svatostí 14. Dalai Lamou nebo vnukem Jana Antonína Bati.

Mimo jiné se s námi podělil také o to, kde se vzal nápad na netradiční oslavu. „Letectví vždy bylo a je i nadále pro náš průmysl velmi důležité. Věděl jsem tedy, že 100. výročí založení republiky chci oslavit v leteckém duchu. A byla z toho cesta kolem světa,“ vysvětluje Roman Kramařík s tím, že zpočátku chtěl letět s českým letadlem, což se mu málem podařilo. Na konec se však jeho letadlem stala Cessna – TGM.

Jak Roman Kramařík, který se za knipl letadla posadil již jako čtrnáctiletý, upozorňuje, celé misi, jejíž poslední fází byl onen přelet, předcházely dlouhé měsíce připrav, testování, ladění. „Například jsem testoval všechny možné druhy proteinových tyčinek, kterými bych měl během letu zahánět hlad. Dopadlo to tak, že ačkoli jsem jich měl s sebou spoustu, v pilotní kabině jsem „přežíval“ na čokoládě,“ vypráví. Jakkoli může sólový přelet zeměkoule pro pilota vypadat jako splněný sen, nic není tak růžové, jak se zdá.  A tak i Roman Kramařík se musel během své cesty vypořádat s nenadálými situacemi, které byly nejčastěji spojené s jednáním o letovém plánu.

„Roman Kramařík má za netradiční způsob oslavy 100. narozenin republiky můj velký obdiv. Vydat se na takovou misi sám, i když s podporou řady lidí kolem, si žádá neskutečnou odvahu, vytrvalost a nadšení. Tedy vlastnosti, které nesmí chybět žádnému podnikateli, který se chce stát lídrem. Jsem ráda, že se právě s takovými lidmi můžu díky Ocenění Českých Lídrů setkávat a dále propagovat jejich úspěchy a příběhy,“ dodává Helena Kohoutová. 

Akce se uskutečnila v Klášteře minoritů sv. Jakuba, který najdete mezi Náměstím republiky a Týnským dvorem, na okraji historického centra Staré Prahy. Nepatří k notoricky známým památkám, kam zavítají návštěvníci při své první návštěvě Prahy, přesto je historickou perlou a architektonicky jedním z nejvýznamnějších míst našeho hlavního města. V současné době se zde pořádají společenská setkání, konference, koncerty s kapacitou od 10 do 300 osob.

Fotky ze setkání lídrů ZDE.

Další články

Partneři

Logo - A-giga
Logo - Alukov
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - Enbra
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - handy corp.
Logo - Health+
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - JVS Service
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Microsoft
Logo - nsg morison
Logo - REHABILITAČNÍ CENTRUM ČELADNÁ
Logo - Swiss Life Select
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - STAVEBNÍ FIRMA PLUS
Logo - Hydraulics
Logo - J 4
Logo - Carollinum
Logo - Inca Collagen

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - Foodway Catering
Logo - IDC - FOOD
Logo - Japonská rýže
Logo - MY JAPAN
Logo - Smart Walls

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - Brands&Stories
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Franchising.cz
Logo - Franchising.cz
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - Trade
Výsledky 2020