Loading...

OBDIVUHODNÍ LIDÉ ČESKÉHO BYZNYSU

22.05.2023

Na setkání v příjemném prostředí Hotelu Studánka při příležitosti konference Obdivuhodní lidé českého byznysu se čeští lídři, exportéři a podnikatelky měli příležitost blíže seznámit a načerpat užitečné informace.

Lokalita jako stvořená k odpočinku se stala skvělým zázemím pro unikátní akci, na které se přední čeští podnikatelé mohli dozvědět zajímavé informace, a přitom se blíže poznat. Účelem toho, proč se celých šestadvacet let taková setkání v rámci Podnikatelské platformy Helas pořádají je nejen to, aby si podnikatelé předali své zkušenosti a sdíleli své podnikatelské, ale i osobní příběhy. Nikdo totiž nemá stejný podnikatelský příběh, každý je unikátní. Helena Kohoutová začala podnikat před šestadvaceti lety a za tu dobu oslovila přes 330 tisíc majitelů a top manažerů českých a zahraničních firem. Ocenila v rámci zmiňovaných soutěží přes 460 tisíc firem a uspořádala minimálně dva a půl tisíce společensko – odborných událostí. Podnikatelská platforma Helas – Budujeme hrdé Česko vytváří vzácné mikroklima, kde se mohou firmy vzájemně podpořit a podržet. Spolupracovat spolu, vědět kdo je kdo, na koho se spolehnout, kde hledat nové zdroje.

Setkání zahájila Helena Kohoutová, zakladatelka Podnikatelské platformy Helas a Petr Pičman, ředitel Letoviska Studánka, který krátce představil region, vyzdvihl kvality místní gastronomie, wellness i vlastního amfiteátru kde pořádají kulturní akce. Prvním bodem programu byl příspěvek Radomila Doležala, generálního ředitele České agentury na podporu obchodu CzechTrade – Podpora  internacionalizace českých firem. Promluvil k tématu ekonomické diplomacie firem a podpoře českých exportérů státem. „Celých třicet procent toho, co se v České republice vyrobí se vyveze. A to je obrovské množství. Českému exportu se mimořádně daří což je tím, jak jsou exportéři flexibilní a s jakou energií dokážou překonávat překážky.“ Prozradil přítomným Radomil Doležal, který také zmínil důležitou funkci designu a roli designového centra CzechTrade.

Dalším zajímavým řečníkem byl Jan Medelský, Key Account Manager, CRIF- Czech Credit Bureau, který přednášel o Efektivní prevenci obchodních rizik. Tato globální společnost specializující se na vývoj a řízení služeb v úvěrových registrů, obchodních informačních systémů a úvěrových řešení je také odborným garantem ve všech soutěžích Podnikatelské platformy Helas. Prezentace s názvem – Komu ano a komu ne publikum velmi zaujala. „Informace o firmách publikujeme ve dvou reportech. Jeden z těch reportů je GLOBAL REPORT, kde najdete veškeré informace varovného typu a veškerá hodnocení. Vždy zjistíte už na první pohled, jestli je vhodné s ní spolupracovat. Jedním z reportů je i diagram vazeb, který je zaměřený na bílé koně.“ Vysvětlil přítomným princip Jan Medelský, který také mluvil o dalším z registrů kde klienti sdílejí informace o platební morálce firem.

Po tomto vystoupení představila Helena Kohoutová koncept knižní trilogie SVOU VLASTNÍ CESTOU „Prostřednictvím trojice knih rozhovorů s úspěšnými českými podnikateli ukazujeme, že cesta k úspěchu je často plná zvratů, odboček a těžkostí, které je potřeba prožít a překonat. Každý lidský a podnikatelský příběh je unikátní cestou. Jak k úspěchu dojít, jak se s úspěchem vyrovnat a najít celkové naplnění? V posledním dílu trilogie Naplněná vize se zaměřujeme na podnikatelky a podnikatele, kteří vybudovali úspěšné firmy a cítí, že dnes ve svém životě i byznysu dosáhli určitého naplnění“ řekla na setkání Helena Kohoutová

Následovala TAKL SHOW: Můj příběh s Liborem Burianem, generálním ředitelem, Matrix a.s., Janem Zitkem, předsedou představenstva a zakladatelem, ALUKOV a.s. Svůj příběh vyprávěli také Daniela Burianová, majitelka, daňový poradce a auditorka ESOP účetní a daňová kancelář, s.r.o., Ladislav Horčička, zakladatel SERVISBAL OBALY s.r.o.,Hana Reuterová, majitelka společnosti IDC-FOOD, s.r.o. a Margarita Špalková, zakladatelka a emeritní majitelka Praktik Papír s.r.o.

Součástí setkání byla také NOMINACE A ZAHÁJENÍ SOUTĚŽE -16. ročník Ocenění Českých Podnikatelek, 7. ročník Ocenění Českých Lídrů a 4. ročník Ocenění Českých Exportérů.

Večer uzavřela degustace zdravých káv ETERNAL FLOWER COFFEE COLLECTION a degustace vín rodinného vinařství Maláník-Osička z Mikulčic. Protože život není jen o podnikání, ale i o poznávání a radosti, a tak se kromě skvělých vín přítomní mohli pokochat také nejnovějšími modely automobilů značky VOLVO zapůjčených dlouholetým partnerem projektu OCP společností AUTO Průhonice.  

Další články

Partneři

Logo - A-giga
Logo - Alukov
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - Enbra
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - handy corp.
Logo - IXPERTA
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - JVS Service
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Microsoft
Logo - nsg morison
Logo - REHABILITAČNÍ CENTRUM ČELADNÁ
Logo - RESPECT Group – pojišťovací makléř pro firmy a podnikatele
Logo - Swiss Life Select
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - STAVEBNÍ FIRMA PLUS
Logo - Hydraulics
Logo - J 4
Logo - Carollinum
Logo - Inca Collagen

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - Foodway Catering
Logo - IDC - FOOD
Logo - Japonská rýže
Logo - MY JAPAN
Logo - Smart Walls

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - Brands&Stories
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Franchising.cz
Logo - Franchising.cz
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - Trade
Výsledky 2020