Loading...

Euforii na trzích může zastavit výsledková sezóna

16.04.2019

Těžko v posledních dnech hledat na trzích nějaké dobré zprávy. Akciové trhy drží nahoře snad jen Americká centrální banka (FED), která je velmi opatrná ohledně své měnové politiky. Lze dokonce předpokládat, že se letos úrokové sazby ve Spojených státech vůbec nebudou měnit. Akciové trhy politiku FEDu kvitují a od začátku roku se dostaly až do nezdravě vysokého zisku.

Mezi neutrální události lze zařadit brexit, který se podle posledních zpráv podařilo odložit. Podle vývoje na trzích už brexit nikoho moc nezajímá a novinky ohledně brexitu s vývojem na burze příliš nehýbou. Dokonce i britská libra reaguje méně, než by se dalo čekat. Výjimku tvoří snad jenom emisní povolenky, jejichž cena se dostala na nejvyšší hodnotu od července 2008, což je přímý důsledek skutečnosti, že Británie i nadále zůstane součástí evropského systému obchodování s emisemi. Ze světové události zvané brexit se tak postupem času stává lokální záležitost.

Proti hrstce dobrých či neutrálních zpráv se začíná šikovat výrazný zástup špatných zpráv. Mezinárodní měnový fond odhaduje, že výkonnost světové ekonomiky bude o něco níže než loni. Za rohem máme výsledkovou sezónu, která bude po dlouhé době plná zvratů. Očekávají se totiž horší čísla než v předchozím kvartále. Americký prezident Donald Trump straší cly na všechny strany a nešetří při tom ani Evropskou unii. Evropská centrální banka (ECB) si přitom není jistá v kramflecích a začínají ji zneklidňovat nová ekonomická data, která rozhodně nejsou zalita sluncem. Dokonce se již ozývají hlasy, že by ECB měla začít ve velkém skupovat akcie.

Z pohledu technické analýzy vypadá situace na amerických akciových indexech velice zajímavě. Od rychlé a poměrně významné korekce z prosince loňského roku indexy odstartovaly rally a předvádí rostoucí trend jako z učebnice. Index S&P 500 se sice nepatrně zasekl u rezistence těsně nad 200denním klouzavým průměrem, kterou se v minulosti nepodařilo 3krát prorazit. Hranice odporu však nakonec nevydržela a nyní se pohybujeme na hodnotách z října loňského roku.

Zdroj: https://www.investice.cz/euforii-na-trzich-muze-zastavit-vysledkova-sezona/

Další články

Partneři

Logo - A-giga
Logo - Alukov
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - Enbra
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - handy corp.
Logo - IXPERTA
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - JVS Service
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Microsoft
Logo - nsg morison
Logo - REHABILITAČNÍ CENTRUM ČELADNÁ
Logo - RESPECT Group – pojišťovací makléř pro firmy a podnikatele
Logo - Swiss Life Select
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - STAVEBNÍ FIRMA PLUS
Logo - Hydraulics
Logo - J 4
Logo - Carollinum
Logo - Inca Collagen

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - Foodway Catering
Logo - IDC - FOOD
Logo - Japonská rýže
Logo - MY JAPAN
Logo - Smart Walls

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - Brands&Stories
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Franchising.cz
Logo - Franchising.cz
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - Trade
Výsledky 2020