Loading...

Česká značka Dandelion představuje chytré kávové kapsle

21.08.2020

Oblíbenost kávy z kapslí v českých domácnostech roste. S tím je spojený i nárůst vyprodukovaného odpadu, který s jednorázovými kapslemi souvisí. Česká značka Dandelion proto přichází s opakovaně plnitelnými. Jsou vhodné jak pro kávu, tak pro kávovinu z praženého kořene smetánky lékařské. Zakladatelka značky Jana Kolrusová je představila na konferenci NOVÉ TRENDY V PREVENCI ZDRAVÍ A MEDÍCÍNĚ, NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI PRO BYZNYS, pořádané Podnikatelskou platformou Helas.

Nově uvedené kapsle jsou určeny pro kávovary Nespresso a DolceGusto. Milovníci kávy si je budou moci zakoupit ke kávám a kávovině z produkce značky Dandelion. Výhodou těchto kapslí je rychlá a snadná příprava. „Při plnění používáte vždy čerstvou kávu, snižujete množství vznikajícího odpadu a jejich cena je překvapivě nízká,“ doplňuje majitelka společností Fit, zdraví, výživa® a Dandelion® Jana Kolrusová s tím, že jednou z dalších výhod je také variabilita „náplně“, kterou je kapsle možné naplnit. V návaznosti na to připravuje značka Dandelion na letošní podzim i kolekci káv aromatizovaných bylinkami a kořením bez „éček“ a dalších přídatných látek. Na konci roku by pak měly světlo světa spatřit bylinkové směsi na přípravu čaje z těchto kapslí.

 

Dandelion, to nejsou jen kávy a kávovina, ale také Dandelion pampelišková kavárna v Lázních Bohdaneč. Ta letos v říjnu oslaví své první narozeniny. Vzhledem k tomu, že se u zákazníků těší velké oblibě, rozhodla se Jana Kolrusová rozšířit podobné kavárny po celém Česku. A to prostřednictvím franšízových licencí. „Věřím, že pomocí otevření dalších franšíz, jejichž rozjezd připravujeme již na říjen tohoto roku, bude pampeliškových kaváren přibývat. Lidé dostanou více do povědomí tuto českou bylinku a naučí se s ní pracovat, a ne ji brát jako nežádoucí plevel našich zahrad a luk,“ doplňuje Jana Kolrusová.

Do pampelišky neboli smetánky lékařské se majitelka budoucího franšízového konceptu zamilovala takřka na první pohled. Vnímá ji jako kvetoucí zlato našeho zdraví. Její všestrannost pro zdraví, dostupnost a jednoduchost v používání je neuvěřitelná. „Někteří zákazníci se diví a žasnou, jiní ví a znají její sílu nejen v prevenci, ale i v léčbě různých nemocí,“ dodává.

Historie značky Dandelion:
Jana Kolrusová založila v roce 2016 firmu Fit, zdraví, výživa (R) zabývající se poradenskou a školicí činností v oblasti zdravého stravování a zdravého životní stylu pro pacienty s onemocněním diabetes, vysokým krevním tlakem, cholesterolem, děti, mládež a sportovce. K této činnosti v roce 2017 přidala i výrobní činnost. Jako první začala s výrobou bezkofeinové varianty tzv. kávoviny z praženého kořene smetánky lékařské pod značkou Dandelion. Následně byly přidány míchané bylinkové čaje a pražení kávových zrn metodou Fluid Bed, stejně jako čokoládové pralinky Dandelionky. Za ně a za Kávu Brazílie získala v roce 2019 ocenění Česká chuťovka. Výroba a poptávka po výrobcích Jany Kolrusové se natolik rozrostla, že na podzim roku 2019 otevřela První pampeliškovou kavárnu v Česku, čímž vznikla firma Dandelion. Kavárna je koncipována jako místo, kde zákazníci mohou ochutnat výrobky a užít si atmosféry a vůně pražírny, která je součástí kavárny.

Další články

Partneři

Logo - A-giga
Logo - Alukov
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - Enbra
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - handy corp.
Logo - Health+
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - JVS Service
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Microsoft
Logo - nsg morison
Logo - REHABILITAČNÍ CENTRUM ČELADNÁ
Logo - Swiss Life Select
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - STAVEBNÍ FIRMA PLUS
Logo - Hydraulics
Logo - J 4
Logo - Carollinum
Logo - Inca Collagen

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - Foodway Catering
Logo - IDC - FOOD
Logo - Japonská rýže
Logo - MY JAPAN
Logo - Smart Walls

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - Brands&Stories
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Franchising.cz
Logo - Franchising.cz
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - Trade
Výsledky 2020