Loading...

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR připravila projekt Registrace rodinných podniků České republiky

28.07.2020

Registrace rodinných podniků otevírá nové možnosti pro rodinné firmy a živnosti v ČR pro rodinné firmy a živnosti v ČR

Z výsledků posledního průzkumu od agentury IPSOS pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) (http://amsp.cz/80-pruzkum-amsp-cr-rodinne-firmy-a-restart-hospodarstvi/) vyplývá klíčová myšlenka, že jsou rodinné firmy tahouny v krizi a chtějí investovat, proto si myslíme, že je to segment, který stojí za pozornost.

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR připravila projekt Registrace rodinných podniků České republiky, který otevírá nové možnosti pro rodinné firmy a OSVČ v ČR.

Rodinné podniky jsou základem naší ekonomiky. Jejich vývoj bude určovat prosperitu naší země. Proto by v souladu s evropským trendem měli získávat výhody jako např. daňové úlevy, propagaci, cílené strukturální výzvy a programy, pro mladou generaci výuku specifik rodinného podnikání na univerzitách a další. Registrovaný podnik získá možnost užívat oficiální logo Rodinný Podnik Česká Republika, které je známkou kvality a etiky podnikání. Registrované podniky mohou nyní také využít zvýhodněné bankovní produkty pro malé a střední podniky připravené Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou, a.s. Od 1. 4. 2020 mají možnost žádat o zvýhodněné úvěry a záruky v rámci programu EXPANZE a GEN-záruka v programu ZÁRUKA 2015 až 2023.

JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ RODINNÉHO PODNIKU?

Osvědčení Rodinný Podnik Česká Republika je vydáváno na základě splnění definice o rodinném podnikání. Registrace rodinného podniku je schvalována Výborem pro rodinné podnikání a registraci rodinných podniků, který je složen ze zástupců AMSP ČR, MPO, HK ČR a ČMZRB.

Jste-li rodinná obchodní korporace, či rodinná živnost ve smyslu Definice rodinného podniku, stačí vyplnit registraci, doložit dokumenty v závislosti na tom, zda žádáte jako firma, nebo OSVČ a zaplatit registrační poplatek. Ten činí v případě OSVČ 200 Kč bez DPH, u rodinných korporací se pak odvíjí v závislosti na velikosti. Po schválení žádosti obdržíte Osvědčení a po 3 roky máte právo používat označení "Rodinný Podnik Česká Republika". Registrované rodinné podniky obdrží Osvědčení a právo používat oficiální logo “Rodinný Podnik Česká Republika”. Seznam registrovaných rodinných podniků ČR je také zveřejněn na oficiálním portálu MPO www.businessinfo.cz.

Veškeré informace včetně podmínek registrace a postupu naleznete na stránkách AMSP ČR, případně zde: http://amsp.cz/registrace-rodinnych-podniku/

Možnosti registrace využívá stále více rodinných podniků. Připojte se k nim také a získejte tak právo používat oficiální označení: 

Další články

Partneři

Logo - A-giga
Logo - Alukov
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - Enbra
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - handy corp.
Logo - Health+
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - JVS Service
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Microsoft
Logo - nsg morison
Logo - REHABILITAČNÍ CENTRUM ČELADNÁ
Logo - Swiss Life Select
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - STAVEBNÍ FIRMA PLUS
Logo - Hydraulics
Logo - J 4
Logo - Carollinum
Logo - Inca Collagen

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - Foodway Catering
Logo - IDC - FOOD
Logo - Japonská rýže
Logo - MY JAPAN
Logo - Smart Walls

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - Brands&Stories
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Franchising.cz
Logo - Franchising.cz
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - Trade
Výsledky 2020