Loading...

ABYDOS: Personální otázka je naší prioritou

13.10.2017

 

Pokud budeme mít dostatek zaměstnanců, o zakázky nebude v naší branži nouze, říká Olga Kupec, jednatelka firmy Abydos, která působí v oblasti kovovýroby.

Můžete nám představit Vaší společnost?

Jsme rodinná firma, která je na trhu již 20 let – letos slavíme kulaté výročí. Patříme mezi přední české dodavatele v oblasti slévárenství. S našimi výrobky se můžete setkat například ve stavebních a zemědělských strojích John Deere, Caterpillar, v autech značky Audi, Volvo a v robotech KUKA. Sídlíme na strategickém místě, na pomezí česko-německých hranic v Hazlově u Chebu, našimi zákazníky jsou převážně německé firmy. Zaměstnáváme téměř 200 zaměstnanců a snažíme se o to, aby chodili do práce rádi.

 

Jaké služby svým zákazníkům nabízíte?

Tryskáme, brousíme a děláme finální úpravy kovových odlitků, lakování, kontroly endoskopem, ultrazvukové kontroly i obrábění. Zákazníkům nabízíme ale i logistiku od speciálního balení opracovaných odlitků až po dopravu buď zákazníkovi, nebo přímo konečnému odběrateli. Týdně opracujeme více než 500 tun odlitků.

Vašimi obchodními partnery/klienty jsou i zahraniční slévárny. Co je pro firmu, jako je ta Vaše klíčové pro úspěch v zahraničí?

Naprosto klíčová je pro nás spolehlivost ve všech oblastech. Dbáme na kvalitu odvedené práce a dodržování termínů. Velkou roli hraje také znalost zahraničního prostředí a jazykově vybavení zaměstnanci.

Problémem řady českých firem je dnes nedostatek kvalifikovaných pracovních sil. Vnímáte to také? Jak se s ním u Vás ve společnosti vypořádáváte?

Nedostatek kvalifikovaných pracovních sil vnímáme velmi silně v neposlední řadě kvůli blízkosti německého pracovního trhu. Vypořádáváme se s tím tak, že v Abydosu přistupujeme k personální politice jako k prioritě číslo jedna. Stavíme ji na více pilířích – snažíme se maximálně využít region, ale jsme otevření také zahraničí. Práce v Abydosu není lehká, ale za to je nadprůměrně finančně ohodnocena. Mzdy jsou u nás srovnatelné s německým trhem. Do budoucna navíc připravujeme speciální benefity pro zaměstnance, které jsou šité na míru našim specifickým pracovním podmínkám. Chceme, aby zaměstnanci Abydosu byli spokojeni i hrdi na firmu, ve které pracují. 

Jaké máte plány v horizontu dalších 5 let?

Vzhledem k tomu, že v současné době musíme kvůli nedostatku zaměstnanců odmítat zakázky, v horizontu příštích pěti let se budeme soustředit na dobré uchopení již zmiňované personální politiky. V této oblasti vnímám největší změnu paradigmatu. Už dneska se ukazuje, že pokud budeme mít dostatek lidí, tak o zakázky v naší branži nebude nouze. A to platí, i kdyby nastal úpadek automobilového průmyslu. Ten nás živí maximálně z 30 %. Plán je tedy věnovat se personální politice a současně jít i cestou robotizace a automatizace. 

Společnost Abydos se stala jedním z vítězů v projektu Ocenění českých lídrů. Co pro Vás toto ocenění znamená?

Potvrzení, že věci, které děláme, děláme dobře. Pro firmu i zaměstnance zvednutí sebevědomí, ale i výzvou do budoucna. Těžký průmysl totiž nepatří mezi hit v profesích. A v neposlední řadě je ocenění také dobrý signál k partnerům – zákazníkům i dodavatelům.

Další články

Partneři

Logo - A-giga
Logo - Alukov
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - Enbra
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - handy corp.
Logo - Health+
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - JVS Service
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Microsoft
Logo - nsg morison
Logo - REHABILITAČNÍ CENTRUM ČELADNÁ
Logo - Swiss Life Select
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - STAVEBNÍ FIRMA PLUS
Logo - Hydraulics
Logo - J 4
Logo - Carollinum
Logo - Inca Collagen

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - Foodway Catering
Logo - IDC - FOOD
Logo - Japonská rýže
Logo - MY JAPAN
Logo - Smart Walls

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - Brands&Stories
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Franchising.cz
Logo - Franchising.cz
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - Trade
Výsledky 2020