Loading...

AUTOCONT CZ: Vývoj technologií napomáhá trendu outsourcingu IT služeb

26.09.2018

Firmy budou stále častěji předávat starost o své IT odborníkům, externím společnostem, předpovídá v rozhovoru Jindřich Zimola, ředitel regionálního obchodního centra AUTOCONT CZ, který byl hostem regionálního setkání projektu Ocenění Českých Lídrů v Mikulčicích.

Představte nám, prosím, společnost AUTOCONT. Jaké služby podnikatelům nabízíte?
Jsme ryze česká soukromá společnost, která se již více než 25 let pohybuje na českém a slovenském trhu a úspěšně zavádí a provozuje užitečné informační technologie. V jednoduchosti lze říci, že se zaměřujeme na poskytování komplexních IT řešení a služeb pro firemní klientelu a státní správu.

Kdo jsou Vaši nejčastější zákazníci? Pro koho jsou Vaše služby vhodné?
V podstatě každý, kdo používá informační technologie, které nás obklopují ze všech stran a stali se nedílnou součástí podpory každého byznysu. Díky našemu velmi širokému portfoliu služeb a řešení dokážeme obsloužit menší a středně velké firmy i velké společnosti.

Jsou majitelé českých firem nakloněni využívání externích firem pro správu IT, nebo si stále drží svá IT oddělení? Lze v této oblasti pozorovat nějaký trend?
Ano, stále si společnosti budují a udržují svá IT oddělení. Je to jako v partnerském životě. Když něco máte a jste s tím spokojeni, nechcete měnit. Ale přibývá stále více a více situací, kdy to nejde, chybí kvalifikované personální zdroje nebo je neekonomické je udržovat či rozvíjet v potřebném množství tak, jak se dynamicky vyvíjí IT technologie. V takové chvíli jsme schopni poskytnout dílčí nebo i komplexní IT služby a uspokojit potřeby i náročného zákazníka. V této oblasti nabízíme ucelený komplex služeb – detaily najdete na www.JsmeVaseIT.cz

Jakou budoucnost v tomto ohledu vidíte?
Situací, kdy se firmy budou věnovat svému primárnímu byznysu a starost o IT (či jeho část) budou předávat externím specialistům, bude přibývat. Tak, jak se to běžně už nějakou dobu děje v jiných oblastech, jako jsou auta a další nutné opakovatelné a specializované věci pro provoz firem. Významně tomu pomáhá vývoj technologií (cloud a jeho hybridní scénáře s propojením s lokálním IT) a jejich ceny i náklady na budování kvalifikovaných specialistů a jejich zastupitelnost.  My díky dostupným stovkám specialistů napříč ČR jsme schopni tyto aktuální i budoucí zadání zvládnout a nabídnout ekonomicky daný typ služeb i středním a menším firmám.

Chystáte v současné době nějaké novinky pro své zákazníky?
Již delší dobu prezentujeme výše zmíněný koncept služeb „JSME VAŠE IT“ ve kterém říkáme „Zákazníku, věnuj se své klíčové oblasti podnikání či aktivit a starost o IT (či jeho potřebnou část) nechej na nás.“ Koncept je hlavně o důvěře a partnerském vztahu, který musí být oboustranně výhodný. Ukazatelem, že tento model funguje, je zvyšující se počet zákazníků. Nedávno jsme do konceptu doplnili i novou službu AC Bezpečnostní dohled, kterou poskytujeme pomocí vlastního bezpečnostního týmu a zázemí AC Security Operations Center. Jedná se o trvalý bezpečnostní dohled, který monitoruje lokální kybernetické bezpečnostní události. Tento systém nám pomáhá i v požadavcích, které souvisí s GDPR legislativou.

Další články

Partneři

Logo - A-giga
Logo - Alukov
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - Enbra
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - handy corp.
Logo - IXPERTA
Logo - JŠK advokátní kancelář
Logo - JVS Service
Logo - Logio s.r.o.
Logo - Microsoft
Logo - nsg morison
Logo - REHABILITAČNÍ CENTRUM ČELADNÁ
Logo - Swiss Life Select
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - STAVEBNÍ FIRMA PLUS
Logo - Hydraulics
Logo - J 4
Logo - Carollinum
Logo - Inca Collagen

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - Foodway Catering
Logo - IDC - FOOD
Logo - Japonská rýže
Logo - MY JAPAN
Logo - Smart Walls

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - Brands&Stories
Logo - BusinessInfo.cz
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - Franchising.cz
Logo - Franchising.cz
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - Trade
Výsledky 2020